Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

Hírek, információk a nagyközség életéről

kiszombor
Ékszer a Maros mentén!
2024. június 25. Vilmos napja
Közétkeztetés

Tisztelt Szülők!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2022 augusztusától új étkeztetési programot használ az önkormányzat, mely által elindul az online felület és bankkártyás fizetés, mely lehetőséget biztosít gyermeke étkezésének lemondásához, valamint a térítési díj online megfizetéséhez.

Az új rendszer bevezetésével egyidejűleg változik a térítési díjak megfizetésének rendje. A tárgyhavi térítési díjat a tárgyhót megelőző hónapban szükséges rendezni. A tárgyhóban történt étkezés lemondása későbbi számlában kerül majd jóváírásra. Amennyiben a fizetési határidő hónapjának utolsó előtti munkanapjáig nem történik meg a befizetés, a gyermeknek nem áll módunkban megrendelni a következő hónap 1. napjától az étkezést, kivesszük az étkezésből mindaddig míg nem történik meg a számla kiegyenlítése.

Az újítás részeként az iskola tálalókonyhájába kihelyezésre kerül egy kártyaolvasó, amelynek alkalmazásával lehetőség van az étkezők beazonosítására és a ténylegesen elfogyasztott ételek nyomonkövetésére. A gyermek azonosítást követően kezdheti meg az étkezést. Az azonosításhoz szükséges, hogy a gyermeknél ott legyen a diákigazolványa vagy annak fénymásolata.

A bevezetés gördülékeny kivitelezéséhez szükség van az Önök együttműködő támogatására is, ezért az alábbiakban tájékoztatjuk arról, hogy hogyan tudja a fenti lehetőségeket igénybe venni.

Az új programelemek bevezetésével kapcsolatos legfontosabb szabályok és a kitöltendő dokumentumok:

  1. A készpénzes befizetést választó szülőnek (aki nem választja az elektronikus fizetési módot) és azoknak, akik ingyenes étkezésre jogosultak, az alábbi megállapodásokat kell kitöltenie és leadnia. A befizetésre a szülőnek meghirdetett és közzétett időpontokban van lehetősége.

Kitöltendő nyomtatvány: „Megállapodás ingyenes és készpénzes fizetéshez” (2 példány) és „Nyilatkozat étkeztetésről” (1 példány)

  1. Bankkártyás/átutalásos befizetés esetén: A megrendelt étkezés kifizetése online felületen keresztül bankkártyával vagy átutalással. A szülőnek a „Megállapodás elektronikus fizetéshez” elnevezésű nyomtatvány kitöltése szükséges (2 példányban), amivel nemcsak a bankkártyás fizetés/elektronikus utalást, de az online felületet is használhatja.

Kitöltendő nyomtatvány: „Megállapodás elektronikus fizetéshez” (2 példány) és „Nyilatkozat étkeztetésről” (1 példány)

  1. Ingyenes étkező és készpénzes fizetést választó esetén, ha a szülő a lemondást interneten keresztül szeretné bonyolítani, úgy erre az alábbi megállapodásokat kell kitöltenie.

Kitöltendő nyomtatványok: „Megállapodás ingyenes és készpénzes fizetéshez” (2 példány), a „Adatlap az online felületre regisztrációhoz” (2 példány) és „Nyilatkozat étkeztetésről” (1 példány)

  1. A rendszer automatikusan elkészíti a rendelést az étkezési napokra, de a felhasználónak lehetősége van az általa meghatározott egyes étkezési napokra (étlap vagy elfoglaltság szerint) lemondani az étkezést. A számlázási metódus is megváltozik. 2022. augusztusától a tárgyhót megelőző hónapban szükséges rendezni a tárgyhavi térítési díjat (szeptemberi térítési díjat augusztusban kell megfizetni). Készpénzes fizetés esetén – akkor is, ha elektronikus felületet használja - a számlát csak a befizetéskor készítik el az ügyintézők.
  2. Azon megállapodásokat, amelyek tartalmazzák az „ÉTKEZÉS TÍPUSA” sort, a következők szerint kell kitölteni: azt a választott étkezést írja, amire gyermekét szeretné befizetni! Ezek lehetnek: háromszori étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna), ebéd és tízórai, vagy csak ebéd. Amennyiben változtatni szeretné az étkezés típusát vagy nem szeretné igénybe venni gyermeke az étkezést ezt mindenképpen írásban kell kérelmeznie.

 Kitöltendő nyomtatványok:” Kérelem étkezési típus megváltoztatásához” vagy „Nyilatkozat étkezés lemondásáról”

  1. A megállapodások leadása folyamatosan történik. Ha több gyermeke jár egy intézményben használja a „Több gyermek egy intézményben adatlap” -ot.

A NYOMTATVÁNYOK átvehetők az óvodában, a polgármesteri hivatalban, illetve az önkormányzat honlapjáról letölthetőek.

 Annak érdekében, hogy gyermeke 2022/2023. tanév első tanítási napjától részesüljön gyermekétkeztetésben, kérem, hogy a nyomtatvány(oka)t 2022. augusztus 5. napjáig juttassák vissza a Kiszombori Karátson Emília Óvodába vagy a Kiszombori Polgármesteri Hivatalba.

 További információért kérem, hogy a kozetkeztes@kiszombor.hu emailcímen érdeklődjenek vagy a 62/525090 telefonon Kozserán Krisztinát keressék.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁSA:

  • online felületen (regisztrációhoz kötött) vagy
  • kozetkeztetes@kiszombor.hu emailcímre küldött, a gyermek nevét, édesanyja nevét, évfolyamát, osztályát, valamint a lemondás időtartamát tartalmazó emaillel vagy
  • Telefon: +36-62/297063 (óvodai étkeztetés esetében), +36-62/525142 (iskolai étkeztetés esetében)

 Előre is köszönjük együttműködésüket!

Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

 

Letölthető állományok