Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

Hírek, információk a nagyközség életéről

kiszombor
Ékszer a Maros mentén!
2024. július 15. Henrik, Roland napja
Köszöntő

Ady Endre Művelődési Ház
Címünk: 6775 Kiszombor, Szegedi u. 13.
Tel.: 62/297-465
mobil:06-70/621-67-28
e-mail: aemhaz@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/aemhaz  

 

Az Ady Endre Művelődési Ház rövid története
 

A Nagyszentmiklósi út 9. szám alatt található régi kaszinó épülete az ötvenes évektől intézményesült formában látta el a művelődési ház szerepét.
1997 - Új épületbe költözik a művelődési ház, méghozzá az egykori Szikra mozi helyére a Szegedi utca 13. szám alá.
2003-tól a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör „otthonaként” szolgál a művelődési ház, és azóta is szorosan együttműködve tesszük színesebbé Kiszombor közművelődési életét.
Falaink között több amatőr csoport működik. Ezek közül rendezvényeink állandó szereplői az Esőnap Álomszínház, illetve Dáridó Zombori módra.
1990 óta folyamatosan megjelenik a Kiszombori Híradó című információs lap, melynek szerkesztősége szintén a művelődési ház falai közt működik. 2013 augusztusától megújult formában és új dizájnnal jelenik meg az újság.

Művelődési házunk három fő helyiséggel szolgálja ki a település igényeit. Az első az aula, amely fogadások, zenés, táncos rendezvények lebonyolítását szolgálja, a második a színháztermünk, amely 2008-ban egy nagyobb korszerűsítésen esett át – új hang-és fénytechnikával lett felszerelve. A harmadik helyiségünk a klubhelyiség, melyet kisebb foglalkozásokra, kiállításokra használunk főként. Ezen felül hatalmas udvarral rendelkezünk, ahol rendszeresen kisebb-nagyobb rendezvényeinket valósítjuk meg.
Természetesen nem csak művelődési házunk falai között szervezünk programokat, rengeteg szabadtéri és egyéb helyszínen tevékenykedve színesítjük Kiszombor művelődési életét.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!


Tisztelettel:


Pozsárné Nagy Ilona
művelődésszervező