Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

Hírek, információk a nagyközség életéről

kiszombor
Ékszer a Maros mentén!
2019. június 19. Gyárfás napja
Üdvözöljük Kiszombor nagyközség honlapján

100_1382_mod1res.jpgKedves Vendégünk!


Szeretettel köszöntöm Önt Kiszombor honlapján, és kellemes kalandozást kívánok a több mint 750 éves múltú települést bemutató oldalon.
Kiszombor a szegedi nagytáj műemléki jelentőségű épületekben leggazdagabb faluja. Árpád-kori műemléke a Rotunda, mind műemléki, mind építészeti szempontból kiemelkedő jelentőségű.
A település központjának jellegzetes épülete a XIX. században, romantikus stílusban épült Rónay-kastély. Faluképileg meghatározóak a nagy számban és jó állapotban fennmaradt uradalmi épületek és magtárak.
A település életében meghatározó a Maros folyó - mely korábban forgalmas vízi útja volt a fa- és sószállításnak - ma határfolyó, valamint a Vályogos-tó, mely természetvédelmi területként védett vízimadarak élőhelye.
Kiszombor hagyományosan határtelepülés, a 2000-ben megnyitott Kiszombor-Cenad nemzetközi határátkelőhely tovább erősíti a település délkeleti kapu szerepét.
A kiszombori emberek jó szívvel várják az ide betérő vendégeket - hívunk és szeretettel várunk minden kedves látogatót.

Szegvári Ernőné
polgármester

 

 

Hírek
Szúnyoggyérítés 2019. június
2019-06-18
Tájékoztatás
Részletek
Kormányablak road show 2019.
2019-06-11
Tisztelt Lakosság! Tájékoztatjuk Önöket arról, 2019. június 20. napján (csütörtök) 9.00-15.00 óra között „kormányablak busz road show” keretében a kormányablak Kiszomboron, az orvosi rendelő (Szegedi u. 2.) melletti parkolóban fogadja az ügyfeleket.
Részletek
Népkonyha
2019-06-06
Tisztelt Kiszombori Lakos! 2019.06.11-től Kiszomboron is lehetőség nyílik napi egyszeri ingyen meleg étkezés igénybevételére. A népkonyha szolgáltatás a Gordiusz Intézmény fenntartásában működő Szolgáltató Centrummal együtt történik. Minden 18. életévét betöltött személy nyújthat be kérelmet, amelynek pontos kitöltése az igénybevétel elengedhetetlen feltétele. Az adatok azonosítását követően személyes megjelenés útján vehető át az egy személynek járó napi egy adag meleg ingyen étel. Az adatok azonosítását igyekszünk mihamarabb elvégezni. A Kiszombor Nagyközség Önkormányzata által fenntartott, Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézmény biztosít helyet az étel kiosztására, mely az Óbébai u. 11. szám alatt található. Kérjük, saját ételhordóval érkezzenek. A szolgáltatás más szociális étkeztetéssel egyidejűleg nem vehető igénybe.
Részletek
Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.
2019-04-23
A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online!
Részletek
Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan
2019-04-23
Kényelmes és gyors megoldást nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál
Részletek
A MÁV Zrt. tájékozatása vegyszeres gyomírtásról
2019-04-16
A MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged az általa kezelt közforgalmú vasútvonalakon és a kapcsolódó ipar, valamint vontató vágányokon, illetve rakodó területeken és telephelyeken vegyszeres gyomirtást végeztet a csatolt ütemezés szerint a 43/2010. (IV.23.) FVM rendelet alapján, amely Kiszombor bel- és külterületét is érinti.
Részletek
Rónay-kúria kiállítás nyitva tartása
2019-03-25
Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Rónay-kúria felső szintjén található, „A zombori Rónay-család emlékezete” című állandó kiállítás az alábbi időpontokban látogatható: péntek: 13-17 óra szombat: 10-13 óra Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Kiszombor Nagyközség Önkormányzata
Részletek