Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

Hírek, információk a nagyközség életéről

kiszombor
Ékszer a Maros mentén!
2020. április 8. Dénes napja
Hírek
KÖZLEMÉNY - KORONAVÍRUS
2020-03-15
Óvoda, Bölcsőde és Idősek Klubja

KÖZLEMÉNY

1. A Magyar Közlönyben 2020. március 14. napon megjelent 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-ban foglaltak alapján, a veszélyhelyzetre való tekintettel rendkívüli szünetet rendeltem el 2020. március 16. napjától a Kiszombori Karátson Emília Óvodában (6775 Kiszombor, József Attila u. 19.), valamint a Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézmény keretein belül működő bölcsődében (6775 Kiszombor, Kossuth u. 13.)

Arra az esetre, amennyiben a gyermekek otthoni felügyelete nem megoldható a Kiszombori Karátson Emília Óvoda 2020. március 16. napjától kezdődően minden hétköznap 06.00-17.00 óra között ügyeletet tart, kiscsoportos felügyeletet biztosít azon szülők kérésére, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához.

 Arra az esetre, amennyiben a gyermekek otthoni felügyelete nem megoldható a Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézmény keretein belül működő bölcsőde 2020. március 16. napjától kezdődően minden hétköznap 06.00-17.00 óra között ügyeletet tart, kiscsoportos felügyeletet biztosít azon szülők kérésére, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához.

Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre jogosult óvodások részére a Kiszombori Karátson Emília Óvoda minden hétköznap 11.00-12.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére.
Ételhordót (tárolódobozt) a konyha nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia
.

Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre jogosult bölcsődések részére a bölcsöde minden hétköznap 11.00-12.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére.
Ételhordót (tárolódobozt) a konyha nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

Az ingyenes közétkeztetésre jogosult, valamint szülői igény szerint az étkezési térítési díjat fizető általános iskolás tanulók részére minden hétköznap 11.15-13.00 óra között biztosított az ebéd elvitele a Kiszombori Dózsa György Általános Iskola konyhájáról.
Ételhordót (tárolódobozt) a konyha nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

2. A koronavírus magyarországi terjedése miatt március 16. napjától elrendelem a Kiszombori Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény keretein belül működő nappali ellátás szüneteltetését.

A korlátozó intézkedések visszavonásig érvényesek.

Tisztelettel kérem községünk minden polgárát, hogy kiemelt figyelmet fordítson a koronavírus-járványban legveszélyeztetettebb idős korosztályra, valamint a gyermekek otthoni felügyeletére. Amennyiben tehetik maradjanak otthon, ne hagyják el otthonaikat. Vigyázzanak egymásra! Vigyázzunk egymásra!

Kiszombor, 2020. március 15.

                                                                                            Szirbik Imre 
                                                                            Kiszombor nagyközség alpolgármestere

 

Vissza