Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

Hírek, információk a nagyközség életéről

kiszombor
Ékszer a Maros mentén!
2024. április 27. Zita napja
Hírek
Felhívás ebösszeírásra
2024-03-19

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. tv. 42/B. § (1) bekezdése alapján Kiszombor Nagyközség Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel 2024. március 20. napjától – 2024. április 5. napjáig terjedő időszakban Kiszombor közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez. 

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy a formanyomtatvány beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége. Több eb esetén ebenként külön bejelentőlapot kell kitölteni. 

A formanyomtatvány beszerezhető a Polgármesteri Hivatalban (Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8.), továbbá letölthető az önkormányzat honlapjáról (http://www.kiszombor.hu/hirek/felhivas-ebosszeirasra.html oldalon) és elérhető az E-önkormányzati portálon is (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap oldalon - Kiszombor település, majd az ebnyilvántartás ügytípus kiválasztását követően az „Ebösszeíró adatlap”). 

Az ebtulajdonosok, ebtartók a nyomtatványt kötelesek teljes körűen kitölteni és az ebösszeírási időszak lejártáig, azaz legkésőbb 2024. április 5. napjáig a Polgármesteri Hivatalhoz visszajuttatni

  • a Polgármesteri Hivatalban történő személyes leadással,
  • postai úton a Kiszombori Polgármesteri Hivatalnak címezve (6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8.)
  • ügyfélkapus bejelentkezéssel az E-önkormányzati portálon az Ebösszeíró adatlap közvetlen beküldésével.

A mikrochippel ellátott és az állatorvosnál bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a korábbi évek ebösszeírásai alkalmával már bejelentett ebeket is be kell jelenteni! Felhívom figyelmüket, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. 

 Dr. Gácsi Zoltán
Kiszombor Nagyközség Jegyzője

Letölthető állományok
Vissza