Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

Hírek, információk a nagyközség életéről

kiszombor
Ékszer a Maros mentén!
2023. február 2. Aida, Karolina napja
Fejlesztések
KISZOMBORI POLGÁRMESTERI HIVATAL KOMPLEX AKADÁLYMENTESÍTÉSE
2010-11-30
A DAOP-2009-4.3.1. kódszámú felhívásra „Kiszombori Polgármesteri Hivatal épületének komplex akadálymentesítése” címmel nyújtottunk be pályázatot.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatatta pályázatunkat, így lehetőségünk nyílik a Polgármesteri Hivatal épületének felújítására. A projekt eredményeként megvalósul az épület teljes körű akadálymentesítése, továbbá a Hivatal által nyújtott közszolgáltatásokhoz való akadálymentes hozzáférés biztosítottá válik. Az Önkormányzat 14.788.530 forint Európai Uniós támogatást nyert, a pályázat teljes bekerülési költsége 16.431.700 forint.

A pályázat megvalósítása során a legfontosabb célunk az volt, hogy a Kiszombori Mikrotérségben egy színvonalas, napjaink korszerű követelményeit kielégítő hivatali épületet hozzunk létre. A Polgármesteri Hivatal teljes körűen akadálymentesített közszolgáltatásaival maximálisan biztosítja az egyenlő esélyű hozzáférést az ügyfelek számára.

A kivitelezési munkákat követően biztosítottuk az épület akadálymentes megközelíthetőségét azáltal, hogy a főbejáratnál rámpát helyeztünk el csúszásmentes kialakítással, szegéllyel, korláttal a keres székes forgalom forgásigényének figyelembe vételével. A fejlesztés során tájékozódást segítő burkolatsáv, illetve korlátlift került kialakításra, Braille-írásos információs táblák és indukciós hurok segítik a fogyatékkal élők tájékozódását. A Hivatal épületével szemben akadálymentes parkoló került kiépítésre a mozgásukban korlátozott ügyfelek számára.

 

 

uj_magyarorszag_fejlesztesi_terv450.jpg

Vissza