Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

Hírek, információk a nagyközség életéről

kiszombor
Ékszer a Maros mentén!
2023. február 2. Aida, Karolina napja
Fejlesztések
Elbírálás alatt lévő pályázatok
2009-08-13
A Földművelésügyi - és Vidékfejelsztési Minisztérium által meghirdetett és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által közzétett Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyéhez tartozó, „a vidéki örökség megzőrzése” jogcímű felhívásra idei év január elején benyújtottuk pályázatunkat „Műemléképület felújítása Kiszombor főterén” címmel. A projekt tartalmazza a Helytörténeti Gyűjtemény külső és belső felújítását és a Gyűjtemény parkjának megújítását.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyéhez tartozó, „falumegújításra és fejlesztésre” jogcímű lehetőségre is megküldtük pályázatunkat „Főtéri közpark rehabilitációja” címmel, mely során a Templom mellett található park zöldfelülete és sétálóutainak megújítását végezzük el.

A „turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások” jogcímű felhívásra „Horgásztó és környezetének megújítása” címmel küldte be az Önkrományzat pályázatát. Nyertes projekt esetén a Vályogos-tó és zöldkörnyezete újul meg, pihenőhelyek, sétálóutak kerülnek kijelölésre.

A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács 2009. évi a helyi önkormányzatok fejlesztési feladatai területi kiegyenlítést szolgáló önkormányzati fejlesztési feladatok (TEKI) támogatás elnyerésére „Járdafelújítás Kiszomboron - IV. ütem” címmel nyújtotta be pályázatát az Önkormányzat. A pályázat során a Kör utca Óbébai utcától a Rokkant közig lévő szakaszának járdája kap új burkolatot.

A Dél-aföldi Regionális Fejlesztési Tanács 2009. évi a helyi önkormányzatok fejlesztési feladatainak (CÉDE) támogatására vonatkozó felhívásra „Alászigetelési munkálatok a Községi Polgármesteri Hivatalban - II. ütem” címmel nyújtottuk be a pályázatot. Tavalyi évben a Hivatal egyik felében tudtunk utólagos vízszigetelési munkákat elvégezni hasonló pályázatnak köszönhetően. Idén pedig nyertes pályázat esetén a Hivatal másik felében tudjuk megvalósítani a vízszigetelést.

Az Önkormányzat folyamatosan keresi az új lehetőségeket a további pályázatok benyújtásához, hogy minél szebb legyen községünk, mivel közös célunk lakóhelyünk megújítása, fejlesztése.

Vissza