Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

Hírek, információk a nagyközség életéről

kiszombor
Ékszer a Maros mentén!
2023. február 2. Aida, Karolina napja
Fejlesztések
A Kiszombori Mikrotérségben korszerű oktatási feltételek megteremtése a Dózsa György Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésével.
2009-08-13
A DAOP-2007-4.2.1/2F kódszámú felhívásra „A Kiszombori Mikrotérségben korszerű oktatási feltételek megteremtése a Dózsa György Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésével” címmel nyújtottuk be pályázatunkat. Jelen felhívás két fordulós pályázati rendszerben valósul meg.

Az első fordulóban támogatásra jogosultnak találták pályázatunkat, a második fordulóig teljesítendő mérföldkövek dokumentumait január 15-ig benyújtottuk, valamint a második fordulós pályázati dokumentációt február 27-ig. Második fordulóban nyert pályázatunk, s a nyári szünetben megkezdődtek a munkálatok az általános iskolában. A projekt az iskola mindkét épületét érinti. A Móricz utcai iskola visszakapja a bejáratánál lévő tornyot, akadálymentessé válik az épület a mozgáskorlátozottak számára. Kívülről új vakolatot kap az épület, a nyílászárók megújulnak, az elektromos és a fűtési rendszer korszerűsödik. A pedagógusok új tanári szobát kapnak, a diákokat pedig sószoba, orvosi szoba, logopédiai foglalkoztató várja. Az Óbébai utcai épületben a még hiányzó nyílászárók cseréjét végezzük el, az emeleti szinti tantermek új burkolatot kapnak, akadálymentessé válik az épület a liftnek köszönhetően. Az emeleti lány WC felújítása során akadálymentes WC-t is elhelyezünk, valamint az épület hőszigetelését követően új vakolatot kap az iskola.

A kivitelezési munkákat a szegedi székhelyű Strabag-MML Kft. végzi.

Az Önkormányzat 194.841.566 forint támogatást nyert, a pályázat teljes bekerülési költsége 216.535.226 forint. Ebből az összegből az építési munkák 194.267.226 forintot tesznek ki. A projekt Európai Uniós támogatással valósul meg.

kiszombor_projekt_1500x3000.jpg

A felújítás képei »

Vissza