Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

Hírek, információk a nagyközség életéről

kiszombor
Ékszer a Maros mentén!
2024. március 29. Auguszta napja
Hírek
Makó Kártya
2022-04-07

Tisztelt Kiszombori Lakosok!

Makó Város Önkormányzata 42/2021. (VII.16.) MÖKT határozatával döntött a Makó Térségi Kártya bevezetéséről, amelyhez önkormányzatunk is csatlakozott 185/2021. (VI. 29.) KNÖT határozatával.

 

A Makó Térségi Kártya a Makó Kártyához hasonlóan egy kedvezményrendszert biztosító kártya, amelyet kizárólag a makói térségi, állandó lakóhellyel rendelkező lakosok igényelhetnek.

A Makó Térségi Kártya a Makó Kártya sikerén alapul, bevezetésének célja, hogy a Térségben élők is részesülhessenek a Kártya által biztosított kedvezményekben.

 

A gyógyulásra és pihenésre vágyó hazai és külföldi vendégek mellett Makó Térségi Kártya bevezetésével a Hagymatikum Gyógyfürdő kedvezményes belépővel várja a makói és térségi feltöltődésre váró lakosokat.

A makói fürdő megépítése európai színvonalú fürdőszolgáltatást, minőségi gyógyászati ellátást, városközpont rehabilitációt, munkahelyteremtést és a turizmus fellendítését jelentette. A fürdő további bővítése megkezdődött, a vízfelületek növekszenek, élményelemekkel bővül.

A Makó Térségi Kártyával a kártyabirtokosok a következő kedvezmények igénybevételére jogosultak:

JÓZSEF ATTILA, MÚZEUM, SKANZEN és az ESPERSIT-HÁZ
felnőtt belépőjegy 1200 Ft helyett 700 Ft

Hagymatikum Gyógyfördő
30%-os jegyár kedvezmény

Hagymaház
10 % jegyár kedvezmény a mozi jegyárból


Makó Nyár kedvezmény
10 % jegyár kedvezmény

Maros Kalandpart
10%  kedvezmény az élmény elemekre

Lombkorona sétány
500 Ft helyett 300 Ft 2021. június 15. napjától

 

Makó Térségi Kártya jogosultak köre és igénylése:

Makó Térségi Kártyát kizárólag makói térségi állandó lakcímmel rendelkező lakosok igényelhetnek, az erre a célra rendszeresített kártyaigénylőlap útján. A kártyaigénylőlap letölthető a www.makokartya.hu oldalról, vagy beszerezhető személyesen a Makó kártya ügyfélszolgálaton, a Makó Infopontban (6900 Makó, Széchenyi tér 10.).

A Makó Térségi Kártya igénylőlapot valamennyi makói térségi lakos háztartásába kikézbesíti az önkormányzat. További igénylőlapok beszerezhetők a Makói Polgármesteri Hivatalban, a Makó Infopontban, illetve letölthető a www.makokartya.hu oldalról.

A kártyabirtokosok Makói Hírek önkormányzati hetilapban rendszeresen tájékozódhatnak a Makó Kártyával és a Makó Térségi Kártyával kapcsolatos friss információkról, az aktuálisan csatlakozó elfogadóhelyek listájáról.

Kártya igénylés menete:

A Makói Térségi Kártya, az arra vonatkozó igénylőlap kitöltésével igényelhető Makó Város Önkormányzatától személyesen a Makó Infopontban működő ügyfélszolgálaton keresztül (6900 Makó, Széchenyi tér 10.). Az igénylőlap kitöltése és ügyintézési időpont kérése (62/210-708) után az ügyfélszolgálaton kerül sor a kártya kiállítására és személyes átvételére. A kártya kiállításához szükséges okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya) felmutatása és a fénykép elkészítése után a kártya nyomtatása a helyszínen történik. A kártya igénylése és kiállítása ingyenes.

A regisztráció az igénylőlap ügyfélszolgálaton való leadását követően attól a naptól hatályos, amikor az ügyfélszolgálat a regisztrációs adatlapot berögzítette a rendszerbe. Az ügyfélszolgálat jogosult a regisztrációt elutasítani, amennyiben a regisztrációs adatlapot a kártyabirtokos hiányosan, vagy nyilvánvalóan hamis adatokkal töltötte ki, vagy nem írta alá.

  

Vissza