Kiszombor Nagyközség Önkormányzata

Hírek, információk a nagyközség életéről

kiszombor
Ékszer a Maros mentén!
2024. március 29. Auguszta napja
Hírek
Tisztelt Kiszombori Adózók!
2021-02-18

Tájékoztatjuk, hogy a napokban kézbesítésre kerülnek az adóegyenleg értesítők magánszemély adózóink részére. A megszokottól eltérően tehát, az idei évben először azok az Adózók kapják kézhez értesítéseiket, akiknek a 2021. évre nincs iparűzési adófizetési kötelezettségük.

Második körben a KATA adózást választó Adózóink kapják meg értesítéseiket, hivatali kapun keresztül, ügyfélkapura megküldve. Papír alapon részükre nem történik kézbesítés. Természetesen, amennyiben jelzik Hivatalunknak igényüket papír alapú értesítésre és csekkre, azokat külön megküldjük részükre.

Az iparűzési adó felezését (1%-ra történő csökkentését) február 25. napjáig a NAV rendszerén keresztül benyújtandó nyilatkozattal lehet kérni. A határidő lejártát, és a nyilatkozatok feldolgozását követően kerülnek megküldésre az őstermelők számlaegyenlegei papír alapon, valamint ügyfél- és cégkapun keresztül az egyéni- és társas vállalkozások egyenlegei. Az adó megfizetésének határideje egységesen 2021. március 16. Egyéni vállalkozó adózóink részére a papír alapú értesítés külön igénybejelentés alapján történik.

Ügyfélkapuval (magánszemélyek is!) és cégkapuval rendelkező adózóink számlaegyenlegeiket egyénileg is bármikor lekérdezhetik az ohp-20.asp.lgov.hu oldalon keresztül.

 

 

Vissza